Mergi direct la conținut »
Trei copii născuți la Maternitatea Giulești mai sunt internați la Spitalul „Grigore Alexandrescu” cu posibilă infecție cu stafilococ auriu; la un bebeluș a fost deja confirmată prezența bacteriei
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Trei copii născuți la Maternitatea Giulești mai sunt internați la Spitalul „Grigore Alexandrescu” cu posibilă infecție cu stafilococ auriu; la un bebeluș a fost deja confirmată prezența bacteriei

De Cristina Radu,

Dintre cei cinci copii născuți la Maternitatea Giulești și internați în ultimele săptămâni la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală, trei sunt în continuare spitalizați cu suspiciune de infecție cu stafilococ auriu. La unul dintre bebeluși a fost deja confirmată prezența bacteriei, pentru ceilalți doi probele fiind încă în lucru.

Ad placeholder

Potrivit informațiilor transmise Ministerului Sănătății de Direcția de Sănătate Publică, la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” au fost internați recent cinci copii născuți prin cezariană la Maternitatea Giulești, în perioada 25 martie – 30 aprilie, toți cu suspiciune de infecție cu stafilococ auriu apărută după externarea din materinate și internarea în alte spitale.

Dintre cei cinci bebeluși, doi au fost deja externați, ceilalți trei rămânând sub supravegherea medicilor. La unul dintre ei există deja confirmarea infecției cu stafilococ, la ceilalți doi probele fiind încă în lucru.

Inspectorii sanitari și medicii epidemiologi desfășoară începând de ieri și până în 15 mai un amplu control în unitatea spitalicească, pentru a vedea dacă au fost respectate regulile de igienă. Până acum au fost recoltate 48 de probe.

În plus, specialiștii verifică și foile de observație ale tuturor copiilor născuți la Maternitatea Giulești între 25 martie și 30 aprilie.

Reprezentanții Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) au transmis în urmă cu două zile că bebelușii nu au luat această bacterie din spital, pentru că nu au fost reinternați în primele trei zile de la externare.

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a spus la rândul său că nu ia în calcul închiderea maternităţii Giuleşti.

Ad placeholder

„Este vorba de stafilococ, dar nu ştim încă proveninenţa. Nu vrem să luăm măsuri pripite”, a spus Pintea miercuri seară, după şedinţa de Guvern. Ministrul a precizat că deocamdată nu există nicio dovadă că infectarea cu stafiloloc s-ar fi produs din maternitate.

Îmbolnăvirile vin la o jumătate de an după ce Maternitatea Giuleşti a fost închisă, tot din cauza stafilococului auriu. Atunci, 45 de copii s-au îmbolnăvit din cauza bacteriei.

Ad placeholder
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close