Mergi direct la conținut »
Spitalul ATI a Spitalului din Drobeta Turnu Severin a fost închisă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Secţia ATI a Spitalului din Drobeta Turnu Severin a fost închisă, după ce 4 pacienți au murit după ce au fost infectați cu Acinetobacter. Aceeași bacterie a ucis 13 oameni la „Marius Nasta”

De Dragoș Tănase, . Ultimul update Marți, 07 mai 2019, 11:03

Secţia Anestezie si Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin a fost închisă, în data de 3 mai 2019, după identificarea bacteriei Acinetobacter.

Ad placeholder

Patru pacienţi s-au infectat cu această bacterie la finalul lunii aprilie, iar toţi cei patru au murit între timp. Este vorba de aceeaşi bacterie care a ucis 13 oameni la începutul anului în Spitalul Marius Nasta.

Ministerul Sănătății a fost informat, ieri, de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mehedinți că, în secția ATI a Spitalului Judetean de Urgență Drobeta-Turnu Severin, la finalul lunii aprilie 2019 au fost înregistrate patru cazuri de infecții nosocomiale cu Acinetobacter, unul dintre acestea fiind purtător la momentul internării.

Conform raportului DSP Mehedinți, toți pacienții aveau afecțiuni grave, cronice precum: diabet, bronhopneumopatie, encefalopatie hipercapnică, poliglobulie, insuficiență renală, sindrom de citoliză hepatică, insuficiență cardiacă.

De asemenea, doi dintre ei prezentau la examenul bacteriologic din exudatul bronșic efectuat la internare Acinetobacter, respectiv Kebsiella Spp. Cei patru pacienți au decedat din cauza afecțiunilor preexistente.

Deoarece la testele de autocontrol efectuate de unitatea sanitară nu a fost evidențiată niciodată prezența Acinetobacter, neputându-se depista sursa de infecție, Spitalul Județean de Urgență Drobeta-Turnu -Severin a decis închiderea temporară a activității sectorului septic al secției ATI, din dupa-amiaza zilei de 3 mai 2019 pentru efectuarea operațiunilor de curățenie și dezinfecție a întregului sector septic, potrivit Digi 24.

Ad placeholder

Ministerul Sănătății a cerut DSP Mehedinți să verifice modul în care Spitalul Județean a respectat procedurile în acest caz și a solicitat ca, astăzi, după finalizarea activităților de dezinfecție, să se deplaseze la Spitalul Județean de Urgență Drobeta-Turnu Severin pentru a preleva probe din secția de ATI.

În funcție de rezultatele acestor probe se va decide reluarea activității.

 

FOTO: spitjudseverin.ro


Citește și:

Aparatul care depistează bacteriile în câteva minute, creat în SUA. În 3 ani va ajunge în spitale


 

Ad placeholder
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close